Gare de Lyon és a Kék Vonat története

Nem egy szokványos “turisztikai” ajánlat, hogy menjünk és fedezzünk fel egy pályaudvart! De a Gare de Lyon, ami egy rangsor szerint Európa 13. legszebb épülete, méltán rászolgál erre, nem beszélve az ő titkára, a Kék Vonatra.

A Gare de Lyonhoz, ami a 12. kerületben, Párizs dél-keleti részén, a Szajna jobb partján található, az M1-es vagy az M14-es vonalon juthatunk el. A metróból kilépve, az állomás bejárata felé haladva, hatalmas régi pannók kísérik utunkat, amelyek a Párizs-Marseille vonal  állomásait ábrázolják, köztük a Lyon-it is, mint főbb vasúti csomópontot, amiről a nevét is kapta. Ez a Salle des fresques, ahol a jegypénztárak vannak. Persze a modern street artnak és a hely stílusához illő üzleti hírdetéseknek is helyük van itt, mert a francia pályaudvar mindegyben egy nagy “vásárcsarnok” is. A Gare de Lyonon évente 90 (!) millió ember fordul meg, mivel innen indulnak és ide érkeznek a TGV járatai Dél- és Kelet-Franciaország városaiba, Svájcba, Olaszországba és Spanyolországba, nem beszélve az elővárosi vasutakról!

Collage_Fotor1.jpg

Párizs pályaudvarain mindig összeszorul a szívem – gondolva az építészetileg legalább ilyen értekes Nyugatira vagy Keletire -, hogy milyen szép, kulturált helyként lehet megőrizni és működtetni egy több, mint száz éves állomást! A legjobb üzletláncok települtek ide kezdve a pékségektől, a francia gyorséttermekig (nem McDonalds!), a jobb áruházi márkákon át az ajándékboltokig! Karácsony előtt pedig a pályaudvari szépségek még több fényt kapnak, hogy az utazás előtti várakozás öröm is legyen.

Collage_Fotor4

Újjászületett 1900-ban

Párizsból 1849-ben indult el az első vonat dél-keletre, Montreau-ig, és nem sokkal később létrejön a Paris-Lyon-Méditerrané vasúttársaság. Ekkor még Place Louis-Armand-on egy kis fából készült épület volt az állomás, amit még nem gare-nak (állomásnak), hanem embarcadère-nek (mólónak, dokknak) hívtak. A város fejlődése, a népességszám növekedése és a PLM üzleti erősödése mind hozzájárult ahhoz, hogy 1871-ben  kezdetét vegye egy modern pályaduvar tervezése és felépítése mindössze hét év alatt, ami nem mellékesen éppen az 1900-as világkiállításra készült el. Érdekesség egyébként, hogy az építkezésekhez le kellett bontani a téren álló Mazas börtönt, aminek több-kevesebb ideig foglya volt Rimbaud, Victor Hugo, a fizikus Arago, de még George Clemenceau is 25 évesen.

A Gare de Lyon 13 peronon fogadja utasait, lényegében ma is olyan, mint megépítésekor, csak az 1960-as évek beli RER bővítése hagyott rajta nyomot. Ekkor a Rue Bercy felé eső homlokzatot lebontották, hogy megépüljön a Gare de Lyon kishuga a Gare de Bercy. A földalatti Salle Mediterranée köti össze az állomást a metró és a RER vonalakkal. A 220 méter hosszú és 42 méter széles kék platform az állomás szíve, aminek a hatalmas üvegtető ad természetes megvilágítást. Érdekesség, hogy a peronok elnevezése A-tól N-ig tart, de valami fura oknál fogva nincs B és D!

plan-sncfForrás: SNCF

A sárga platformot még 1927-ben építették az állomáshoz, mivel a Gare de Lyon a SNCF egyik legjövedelmezőbb pályaudvara, hiszen Lyon-on és Marseille-en át a Cote d’Azurre szállít utasokat.

A párizsi Big Ben és a szirének

Ahogy tehát kiértünk a nem túl szép Place Louis-Armand-ra éles kontrasztként ott áll előttünk az állomás gyönyörű homlokzata, aminek vitathatatlan sztárja a 67 méteres óratorony (Le Beffroi de Gare de Lyon). Némi iróniával hívják a párizsi Big Ben-nek is, hiszen mint tudjuk Párizs modernizálásához London szolgált előképül. A torony négy oldalán elhelyezdekdő óralapok 6 méter átmérőjűek. 1999-ben egy vihar annyira megrongálta az óraszerkezetet, hogy közel hat éves munkába került a felújítása. A torony másik dísze a félkupolás erkély, amit egy delfineken lovagló szirén szobra tart és az a Félix Charpentier faragta, akinek a Monceau parkban is láthatjuk egy szobrát.

Collage_Fotor3

Az állomást Marius Tudoire (1852-1922) építész tervezte, aki tulajdonképpen a boreauxi Gare Saint-Jean megépítésével nyerte el ezt a magas presztízsű munkát. A homlokzat tetőszintjén Párizst és Marseille-t allegorizáló szobrok foglalnak helyet, amelyek némileg emlékeztetnek a Place de la Concorde-on látható szobrokra, hiszen a két város erejét és hatalmát vannak hivatva kifejezni. Az árkádok találkozásánál a modernitást és a haladást – a navigációt, a mechanikát, a gőzt és az elektromosságot – jelképező könnyed női figurák vonzzák a figyelmet. Ha jobban megnézzük ezeket a kissé frivol reliefeket, nem kell hozzá sok fantázia, hogy a Folies Bergere táncosnőit lássuk meg bennük.

Collage_Fotor2

A Train Bleu avagy leánykori nevén Buffet de la Gare

Az elmúlt hetekben a blog Facebook oldalán elindítottam egy sorozatot Párizs art nouveau – art deco éttermeiről. Akkor most következzen mindezek közül is a legszebb a Train Bleu! 1901-es megnyitásakor a mesés, operai díszítettségű, két nagy teremből, kis szalonból és bárból álló épület az állomás “büféje” volt. A Kék vonat elnevezést 1963-ban kapta a Párizs-Nizza-Monaco és Vintimille között közlekedő luxus vonatról (ami egyébként Agatha Christie egy krimijének is helyszíne).

1tb7

Ahogy az állomás épületetét, úgy a Train Bleu-t is Marius Tudoire tervezte, és a kor ismertebb és kevésbé ismertebb 41 (!) festője és szobrásza festette, aranyozta, faragta és díszítette, hogy még ma is, egy ebéd vagy vacsora erejéig visszacsöppenjünk a Belle Époque időszakába. A képek a Gare de Lyonról induló vonatok nagyvárosait ábrázolják, illetve párizsi enteriőr jeleneteket. Az ember szava tényleg eláll, amikor belép, és a látnivaló felér egy Opera látogatással!

Collage_Fotor6

A Train Bleu soha nem volt a hétköznapi értelemben vett vasúti büfé, a környezet adta, hogy ide különleges alkalmakkor, találkozókra jártak/járnak a “hétköznapi emberek” és Párizs elitje Sarah Bernard-tól Coco Chanel-en át Brigitte Bardot-ig. Az épületet 2014-ben újították fel, úgyhogy most már igazán a régi fényében tündököl. Mindenkinek ajánlom, hogyha Párizsban jön, ne hagyja ki, de ne felejtsen el foglalni! (infók és foglalás itt).

Collage_Fotor7.jpg

Itt sajnos csak korlátozottan érvényes a menü mindenhatósága, mert a helyet meg kell fizetni. Jobban járunk, ha egytál ételt rendelünk, hogy jól kijöjjünk és még gyönyörködhessünk is a helyben!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s